Υπηρεσίες

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κατά την αγορά των ρούχων ελέγχουμε πάντα τις ετικέτες προδιαγραφής της ποιότητας και το τρόπο καθαρισμού
 

Οι ταμπέλες καθαρισμού θα πρέπει να αναγράφουν/επιδεικνύουν ξεκάθαρα το χημικό και το τρόπο καθαρισμού του υφάσματος, συμπεριλαμβανομένων και των αξεσουάρ που ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν.
 

Τα ρούχα θα πρέπει να φυλάσονται καθαρά μετά το τέλος της κάθε σεζόν ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία κιτρινίλας από πολυκαιριασμένους λεκέδες που τους καθιστούν ανεξήτηλους.
 

Αποφεύγουμε να εκθέτουμε τα ρούχα στο φώς ή στον ήλιο για να μην αλλοιωθεί ο χρωματισμός τους.
 

Δεν πρέπει να τρίβουμε τους λεκέδες ή να χρησιμοποιούμε τοπικά διάφορα χημικά γιατί υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ασπρίλας του υφάσματος.
 

Όταν φυλάγονται τα ρούχα προσέχουμε πάντα εάν κρεμάμε κάποια αντισκοριακά, να μην έρχονται σε επαφή με τα υφάσματα.
 

Αποφεύγουμε επίσης όσο μπορούμε να καλύπτουμε με νάυλον τα ρούχα γιατί τα εμποδίζουμε να αερίζονται και πολλές φορές από την υγρασία που δημιουργούν μπορεί να κιτρινίσουν.
 

Για τα δερμάτινα είδη σας

Το συχνό βούρτσισμα με μαλακή βούρτσα απομακρύνει την επιφανειακή βρωμιά και τη σκόνη του σουέτ.

Η περιοχή του λαιμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω του σωματικού λίπους και του ιδρώτα.Προστατέψτε το με ένα πρόσθετο δερμάτινο γιακαδάκι, το οποίο να υπάρχει δυνατότητα να καθαριστεί μόνο του.
 

Μην προσπαθείτε ποτέ να βγάλετε τους λεκέδες στο σπίτι με διάφορες "συνταγές". Θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.
 

Μην εκθέτετε το δέρμα σε δυνατή θερμοκρασία ( καλοριφέρ, φωτιά κτλ) και μην προσπαθήσετε να το σιδερώσετε μόνοι σας με οποιαδήποτε μέθοδο.
 

Το δέρμα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και αεριζόμενο μέρος και όχι σε ήλιο και φώς για να μην αλλοιωθεί ο χρωματισμός του.

Καθαρίζεται τα δερμάτινα στο τέλος της σεζόν, ώστε να μην επιβαρύνονται με παλιούς λεκέδες, με συνέπεια να δυσκολεύεται ο καθαρισμός τους.
 

Αποφεύγετε τους ζωικούς λεκέδες (αίμα, αυγό, γάλα, λίπος) οι οποίοι καθαρίζουν δύσκολα.

 

Γιόλα Γαβριελάτου